Sunday, 8 March 2015

RESEPI ESP YANG SUPER DELICIOUS

1)  1 sudu bancuhan ESP + Air Suam
 ingatt, jangan bancuh dengan air panas ok, bancuh dengan air suam/masak je. Kalau bancuh biasa akan dapatkan keaslian rasanya

2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)

3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo
4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren

5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + kurma 
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena  

7) 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1 


8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum 


9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend 

(boleh pilih buah kegemaran anda)

10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks 


11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss


12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake


Dan ini pula untuk resipi smoothies
Bahan2:
Segelas fresh milk
1-2sudu besar natural plain yogurt
fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
1 sudu kecik madu
Serbuk koko (optional)


Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm



Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP


Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda 


Macam saya sendiri, saya ni jenis kadang2 terlupa nak makan waktu pagi, so breakfast saya akan replacekan breakfast dengan ESP sebelum buat apa2 kerja. Pada sape yang pegi kelas/kuliah/kerja awal2 pagi tak sempat makan, pleaseeeeeeee minum ESP.hehe! Boleh elakkan perut korang berbunyik pelik :p ESP ni boleh mengenyangkan kita tau, so time belajar/kerja rasa selesa je selain kekal bertenaga lama. 



Tips ESP

  • Jangan bancuh dengan air panas, air berkafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
  • Gunakan tumbler atau shaker atau botol bertutup untuk menggoncang/SHAKE bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul.

JURAIDAH AB. RAHMAN
pm / whatsapp / telegram : 0195671750
Add & pm Fb : Jue Rahman

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD AREA : Kajang, Semenyih, Bangi, Serdang
PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!
Copyright © 2015 Sihat dengan vitamin semulajadi