Friday, 27 March 2015

Tips Menghadapi 'Morning Sikness'

Mengandung memang a 'wonderful' experience bagi semua wanita. 'Wonderful'boleh bermakna sangat bahagia, dan tetap 'wonderful' juga walaupon mengalami masalah muntah-muntah, pening kepala dan pelbagai simptom morning sickness.Walaupon agak serik, anda pastinya akan merindui saat saat hamil nanti.

Ramai juga yang tertanya-tanya ada tak produk tertentu yang boleh membantu melegakan ibu dari gejala wonderful kategori kedua tadi tu?

Ya, semestinya ada. Berikut adalah cadangan:

Morning Sickness

  • Ibu boleh mengambil set hamil Shaklee yang mengandungi beberapa jenis vitamin dan konsisten mengambilnya. Baca tentang set hamil di SINI
  • Ibu hamil sensitif terhadap bau, jadi segarkan ruang rumah/pejabat dengan bau yang menyegarkan. 
  • Berfikiran positif
  • Kenalpasti makanan/objek/situasi yang menyebabkan morninfgsickness dan cuba elakkannya.


Sembelit
Ibu hamil boleh mengambil Herb-Lax untuk mengatasi masalah sembelit tapi hanya bila benar-benar memerlukan. Kalau sikit, cuma perlu lebihkan pengambilan fiber dan air.
Amat bagus sekiranya ibu mendapatkan nasihat OBGYN terlebih dahulu untuk pengambilan produk herba. Angin Ibu hamil boleh ambil Peppermint-Ginger Plus. Juga jika benar2 memerlukan. Ambil dalam kuantiti sedikit dulu (1 biji sehari).
Sama juga seperti Herb-Lax, adalah lebih baik jika ibu hamil dapatkan pandangan doktor terlebih dahulu walaupun halia & peppermint sangat bagus untuk ibu hamil yang mengalami angin. Kejang Otot Bila berlaku kekejangan menunjukkan ibu memerlukan kalsium, jadi perlu tambah kalsium sekiranya mengalami masalah kejang otot.
Sembab dan kembung 
Ibu mengandung biasanya mengalami water retention menyebabkan seluruh badan menjadi besar kerana water retention. Ibu boleh mengambil alfalfa, tapi HANYA PADA TRIMESTER TERAKHIR sahaja.

Mungkin anda tertanya2 (bagi yang pernah mendapatkan produk Shaklee dalam botol)..

  “Kenapa sesetengah produk dikatakan tidak sesuai untuk ibu hamil atau menyusu, misalnya alfalfa…?”.
Sebenarnya bukan tidak sesuai.. Tapi disebabkan ujian klinikal yang dibuat tidak melibatkan golongan ini, walapun ianya selamat, tapi syarat FDA supaya meletakkan ‘warning’ tersebut dalam label.
Dan Shaklee amat patuh pada syarat2 demi menjaga kualitinya, walaupun suplemen tersebut sangat selamat. Bagus, kan? QAQC sangat dijaga agar pengguna Shaklee mendapat yang terbaik* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


JURAIDAH AB. RAHMAN
pm / whatsapp / telegram : 0195671750
Add & pm Fb : Jue Rahman

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD AREA : Kajang, Semenyih, Bangi, Serdang
PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!
Copyright © 2015 Sihat dengan vitamin semulajadi