Wednesday, 25 March 2015

kukuhkan sistem imun dengan nutriferon

Tahu tak dari mana datangnya virus, kuman dan mikrob?


Kita sentiasa terdedah pada jangkitan samada melalui udara, sentuhan, makanan dan lain-lain. Apabila banyak mikrob yang menyerang kita pada sesuatu masa maka tubuh kita kehilangan interferon dan sel-sel imun. maka kita mudah merasa keletihan, stress, ekzema, jerawat, flu, batuk, alergy dan lain-lain lagi.

Kesannya sel-sel tubuh pun teroksida dan membentuk radikal bebas. kesannya sel-sel kita cepat degeneratif yang mengakibatkan pelbagai penyakit kronik lain.

NUTRIFERON adalah penemuan terhebat dalam bidang immunology.

Interferon pertama ditemua pada tahun 1954 oleh imunologist Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo. Kemudian belian menghabiskan 1/2 usianya mengkaji lebih 200 herba dan membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia iaitu NUTRIFERON.
penemuan ini diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunology! Kemudian formula ini dipatenkan SHAKLEE. maksudnya takkan dapat diperolehi di mana-mana kedai lain kecuali SHAKLEE.

Apa kandungan NUTRIFERON?

Ia mengandungi 4 jenis herba terbaik iaitu biji labu, biji plantago asiatica, honeysuckle Jepun, dan bunga safflower.
SIAPA YANG MEMERLUKAN NUTRIFERON?

Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam ,cancer, asma. Tetapi harus diingat ya yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.


BAGAIMANA IA BERTINDAK?

Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan


BAGAIMANA UNTUK MENDAPATKAN NUTRIFERON?

NutriFeron Shaklee tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

APA FUNGSI LAIN NUTRIFERON?
  1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan; T-sel, B-sel dan macrophage.
  2. Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang meransang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
  3. Melindungi daripada influenza - ia mengimbangi imun terhadap alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus dan mikrob (demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza)
  4. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan dan gaya hidup aktif.
  5. Melambatkan penuaan - formula uniknya meransang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.
  6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaaa. Misalnya, kembung, mual dan muntah.
  7. Mengurangkan simptom menopaus - membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolesterol tinggi, masalah peredaran darah dll.
  8. Mengurangkan gejala PMS - terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan dan masalah tidak dapat tidur dan mood swing.

JURAIDAH AB. RAHMAN
pm / whatsapp / telegram : 0195671750
Add & pm Fb : Jue Rahman

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD AREA : Kajang, Semenyih, Bangi, Serdang


Copyright © 2015 Sihat dengan vitamin semulajadi