Tuesday, 14 April 2015

Meal Shake Shaklee

Assalamualaikum everyone!
Meal Shakes Shaklee

Meal Shakes. Nama macam bunyi McD shakes je kan? Memang sedap. Meal Shakes Shaklee ni bukan calang- calang punya multivitamin tau. Meal Shakes ni sesuai untuk semua golongan. Bukan budak-budak je sesuai makan, mak budak pun boleh. Atok dan nenek budak pun boleh tau :D Asalkan tak bagi kat budak bawah setahun. Sesuai sangat as multivitamin seisi keluarga.
Meal Shakes ada banyak kegunaan. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Hari ni saya nak kongsikan 3 BENEFIT bersama Meal Shakes:
#1: Sahur Dengan Meal Shakes Mengenyangkan
Saya sangatlah suka bancuh Meal Shakes bersama ESP dan Performance Drink untuk instant sahur puasa. Alhamdulillah kenyang dan bertenaga hingga waktu berbuka!
Biasanya saya bancuh ESP dengan Performance Drink je. Tapi sebab saya suka sangat rasa vanilla Meal Shakes ni, saya pun try bancuh tiga supplement ni sekaligus. Bila dah try and rasa, not bad jugak. Sebab Meal Shakes ni ada bau dan rasa vanilla yang kuat, memang sedap.
Badan bertenaga memang rasa lain sikit berbanding bila bancuh hanya ESP dengan Performance Drink saja. Bila tambah Meal Shakes, rasa lebih bertenaga.
#2: Meal Shakes Bantu Naikkan Selera Makan
Ada kawan saya ni memang makan nasi. Tapi kalau takde mood, dia tak makan. Kalau dia rasa stress bekerja sepanjang hari, memang kalau tak makan nasi dalam sehari pun takpe. So, dia pun try Meal Shakes.
Alhamdulillah, bila konsisten minum air kegemaran bersama Meal Shakes, selera makan bertambah. Takde dah tak selera makan kalau kena hari tu have a bad day.
Ooops, tapi dia tak obesity. Obesiti bukan sebab kita berselera makan, maka dia wajib gemuk atau wajib obese. Sebaliknya, obesiti ni sebab terlalu banyak makan junk food yang dimakan.
#3: Asthma Semakin Baik Dengan Meal Shakes
Tahukah anda sebenarnya asthma boleh nampak tanda permulaan asthma pada kanak-kanak. Tandanya macam bila lepas aktif bermain, dia akan batuk. Kalau malam terlalu sejuk, dia akan batuk. Batuk ni pulak bukan batuk biasa. Batuk sampai muntah yang sangat banyak. Sampai masa tidur pun, batuk banyak sangat sampai muntah keluar macam waterfall cover semua kepala dan badan. Memang sedih tengok.
Omega Guard dan Meal Shakes
Risau jugak kalau terlalu bergantung kepada drug, jadi boleh start konsisten kan pesakit asthma dengan Omega dan Meal Shakes. Boleh bancuh dalam susu anak anda je atau masukkan dalam solid food. Ubat doctor ambil juga, just jarakkan masa pengambilan.
Resultnya, akan nampak perkembangan yang memberangsangkan. Anak dah tak batuk!
#4: Kegunaan Lain Meal Shakes
Ada banyak lagi kelebihan MealShakes termasuklah supplement yang bagus untuk ibu mengandung yang tak boleh telan pil, elak anak sembelit dan kecantikan wajah.
meal shakesHarga Meal Shakes
Harga satu tin Meal Shakes yang bertahan hingga 2 bulan, hanya RM113.75 sahaja.
Boleh kongsi dengan anak, mak, ayah, satu keluarga lah :D
Copyright © 2015 Sihat dengan vitamin semulajadi